Το Κυπαρίσσι - Τοποθεσία

Kyparissi-lakonia-apopsiΤο Κυπαρίσσι είναι ένα όμορφο απομονωμένο χωριό, στην ανατολική ακτή της Πελοποννήσου μεταξύ Λεωνιδίου στα Βόρεια και Μονεμβασιάς στα Νότια. Το χωριό είναι πραγματικά εκεί που τελειώνει ο δρόμος, περίπου 4.5 ώρες οδήγηση από την Αθήνα. Ήταν μάλιστα απομονωμένο από την υπόλοιπη Ελλάδα μέχρι το 1970, όταν συνδέθηκε οδικώς με τη Σπάρτη. Τα παλιότερα χρόνια η πρόσβαση στο χωριό ήταν εφικτή μόνο με μονοπάτι από το βουνό ή ακτοπλοϊκώς από τον Πειραιά. Το 2002 μάλιστα διακόπηκε και η ακτοπλοϊκή σύνδεση και απέμεινε μόνο ο δύσκολος δρόμος από τη Σπάρτη, τα τελευταία δέκα χιλιόμετρα του οποίου κόβουν την ανάσα ακόμα και σε αναρριχητές, αφού διέρχονται μεταξύ βράχινων ορθοπλαγιών με συνεχείς γκρεμούς να υποβόσκουν στην άκρη.

Στο Κυπαρίσσι παρόλο που είναι μικρό θα βρείτε Ταβέρνες, Εστιατόρια, καφετέριες, Supermarket, φούρνο, ζαχαροπλαστείο, κρεοπωλείο, γήπεδο μπάσκετ, γήπεδο ποδοσφαίρου και παιδική χαρά.

Το κοντινότερο βενζινάδικο, Τράπεζα και φαρμακείο είναι στους Μολάους (50χμλ)

 

 

Για κρατήσεις και πληροφορίες παρακαλώ καλέστε στο 27320-55019 & 6944559010 κα.Δήμητρα

/
elenfrdeitptrues
Copyright κειμένου-φωτογραφιών Views of Greece (www.viewsofgreece.gr). Απαγορεύεται βάσει νόμου πνευματικής ιδιοκτησίας οποιαδήποτε χρήση τους χωρίς τη γραπτή άδεια των δημιουργών.